top of page

Продажби и побарувања

Овозможи им на комерцијалистите да блескаат пред купувачите

Купувачи и основни побарувања

#СтандарденПакет

Купувачи и основни побарувања

Основата на секој бизнис и инспирација за напредок

Можеш да поставиш и да ја одржуваш табелата на купувачите. Книжи продажни трансакции во дневници и управувај со побарувањата, регистрирај ги купувачите и управувај со побарувањата со користење на општи дневници. Заедно со опцијата за повеќе валути, овој модул овозможува книжење на продажните трансакции и управување со побарувањата во повеќе валути за еден купувач.

 

Основните побарувања се интегрирани со Главната книга и со Залихата и се неопходни за конфигурација на сите модули за продажба и побарувања. Овој модул често се користи за генерирање на продажни фактури.

 

  

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација

Блог објави

Дискусија - форум

Калкулатор за бруто и нето плата за 2024 година, со сите придонеси, стаж и работен ангажман во месец (3295)

УЈП: Бруто плата за 2024 - најниска и највисока основица за пресметка на придонеси (32)

Даночно намалување (лично ослободување) за плати за 2024 година (103)

Грешка во потпишување на ДДВ пријава на сајтот на УЈП - java.lang.reflect.invocationtargetexception (334)

Бруто плата за 2023 - Најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (286)

УЈП: Пресметка на плата за 2023 година - нова верзија на клиентскиот софтвер и ново даночно ослободување (587)

ФВ Консалтинг: Минимален и максимален регрес за годишен одмор за 2022 година (К-15) (4110)

УЈП: Бруто плата 2022 - најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (148)

Придонеси за плата и даночно ослободување за 2022 година (299)

Како-да: Пресметка и плаќање на кирија од фирма на сопственик – физичко лице преку УЈП (184)

Продажби и побарувања
Функционалности за купувачи, фактурирање, попусти и побарувања
Купувачи и основни побарувања
Купувачи и основни побарувања
Продажни фактури
Продажни фактури
Ракување со продажни порачки
Ракување со продажни порачки
Календари
Календари
Алтернативни адреси за испорака
Алтернативни адреси за испорака
Попуст на продажна фактура
Попуст на продажна фактура
Ракување со вратени продажни порачки
Ракување со вратени продажни порачки
Ценовник од кампања
Ценовник од кампања
Попуст на продажна линија
Попуст на продажна линија
Агенти за испорака
Агенти за испорака
Порачки - ветен датум за испорака
Порачки - ветен датум за испорака
Цена на продажна линија
Цена на продажна линија
Даноци
Даноци

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page