top of page

Плата за месец

месечни коефициенти, износи, работни денови и информации за пресметка на бруто и нето плата

MK-2024-02

февруари, 2024

Salary Base

Amount

Minimal Amt.

Max. Amt.

Gross Salary (base)

Net Amount (base)

29,739

20,225

921,744

598,244

Soc. Contributions

Pension Insurance

Healthcare insurance

Additional Healthcare Insurance

Employment

18.8%

7.5%

0.5%

1.2%

Min. Guaranteed Salary

Minimum Salary Amount

5,591

2,230

149

357

Net Amount

18,025

173,288

69,131

4,609

11,061

Gross Amount

28,804

Information

Work Days in the Month

Work Hours

Tax Relief

21

168

9,540

MK-2024-01

јануари, 2024

Salary Base

Amount

Minimal Amt.

Max. Amt.

Gross Salary (base)

Net Amount (base)

29,739

20,225

921,744

598,244

Soc. Contributions

Pension Insurance

Healthcare insurance

Additional Healthcare Insurance

Employment

18.8%

7.5%

0.5%

1.2%

Min. Guaranteed Salary

Minimum Salary Amount

5,591

2,230

149

357

Net Amount

18,025

173,288

69,131

4,609

11,061

Gross Amount

28,804

Information

Work Days in the Month

Work Hours

Tax Relief

23

184

9,540

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководсво и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page