Бесплатен калкулатор на платa

Внеси износ и тип на пресметка и пресметај бруто и нето плата со или без стаж, заедно со прогресивен данок и други давачки
за членовите на заедницата на Логин Системи
arrow&v
arrow&v
arrow&v
arrow&v

Игнорирај ги минималните и максималните износи

arrow&v

Персонален данок на ефективна плата

MKD

Зачлени се и/или најави се за да ја користиш пресметката за плата

Помош на лице место

Ангажман %?


Се става вредност во проценти на време посветено на работа во месецот во организацијата. Ако се стави 50% тоа значи дека пола од времето во месецот вработениот е во организацијата Ако се остави празно тоа значи 100%. Напомена: Во полето се става само број но НЕ и знакот %.
Персонален данок на ефективна вредност?


Ова поле игра улога ако полето Ангажман % е различно од празно и е различно од 100. Ако е штиклирано, персоналниот данок се пресметува на ефективната плата. Ако не е штиклирано, персоналниот данок се пресметува на целосниот месечен износ на платата и се множи со полето Ангажман %.
Стаж во години?


Се става број на години колку што работело лицето во постојната и претходните организации.
Износ?


Се става целосен износ на платата во месецот. Во случај полето Ангажман % да е различно од празно или 100, тогаш се става платата во износ како лицето да работи со целосно работно време во организацијата. На пример, ако износот на платата е 12.000 за половина месец, тогаш во износ се става 24.000, а во Ангажман % се става 50.

300x250_Banner dyn365bc.jpg
MakasIT.gif
 

Прегледај податоци и коефициенти за плата што се користат при пресметката ...

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководсво и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

Имаме целосно решение за пресметка на плати и човечки ресурси

На видеото види дали одговара за твојата организација

Повеќе за Плати и човечки ресурси

Имаш прашање или ти треба совет?

Постави прашање и добиј одговор од членовите на форумот или од консултантите на
Логин Системи ...

Пролистај што има ново на сајтот

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan