top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

press release

Успешна имплементација на Dynamics NAV во ИТД Дистрибуција

Скопје, 13.10.2016. Логин Системи, имплементаторот за ЕРП решенија, и ИТД Дистрибуција, една од водечките диструбутерски куќи за ИКТ...

пишува:

Angel Face

Автор

13.10.2016

Notebook and Fountain Pen

категории

Успешна имплементација на Dynamics NAV во ИТД Дистрибуција

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif


сметководство, нав, ерп, книговодство, софтвер

Скопје, 13.10.2016. Логин Системи, имплементаторот за ЕРП решенија, и ИТД Дистрибуција, една од водечките диструбутерски куќи за ИКТ производи и решенија во Македонија, објавуваат дека успешно ја завршија имплементацијата и конфигурацијата на финансиските модули на Microsoft Dynamics NAV во работењето на ИТД.

Покрај поставувањето на стандардните модули за сметководство, Логин Системи ги конфигурираше книжните шеми за документите и предложи модел на нумерациски серии на сите видови документи кои го олеснуваат работењето во сметководството. Логин Системи го надополни НАВ со модулите за налози за книжење, благајна, ситен инвентар, плати, основни средства, компензации, малопродажба и пресметка на каматни листи.

„Со прилагодувањето на НАВ во ИТД имаме подетални и попрегледни извештаи, и попродуктивна работа на одделот за финансии и книговодство“ – изјави Мери Каровска, финансов директор на ИТД. „Логин Системи одговори на сите наши специфични барања и дополнувања на професионален начин и со квалитетна изведба.“

ИТД го избра ЕРП системот НАВ за своето работење заради интегрираноста на финансиите со другите процеси во фирмата како што се маркетингот и продажбата, набавките, човечките ресурси, магацинското и материјалното работење, основните средства и сервис. Системот нуди огромна можност за проширување и надополнување со решенија согласно потребите на фирмата во дистрибуцијата.

„Иако стандардно со НАВ не се вклучени спецификите од македонското законодавство за сметководство, тимот на Логин Системи постави свои модули за црвено сторно книжење, ограничување на страната на книжење на контата и докнижувања за малопродажба.“ изјави Евгенија Ѓорѓиева, главен имплементатор на НАВ во Логин Системи.

Microsoft Dynamics NAV е глобално ЕРП решение за мали и средни организации кое нуди подобра контрола на финансиите и сметководството и ги поедноставува активностите во ланецот на набавки и продажби, производството и оперативните активности. NAV е дел од палетата на деловни апликации на Microsoft и со совојата интегрираност овозможува брза и продуктивна работа, како и флексибилност и адаптирање на организацијата кон новонастанатите можности и потребите од развој.

###

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV.

Формирана во 2007ма година како Инфософт системи, а од 2010та преименувјќи се во ИТД Дистрибуција, компанијата прераснува во водечка за дистрибуција на ИТ опрема на Македонскиот пазар. ИТД Дистрибуција се стреми кон повисоки перформанси, фокусирајќи се на навремена дистрибуција, квалитативни односи со партнерите, висока бизнис етика, професионалност и знаење во процесите на продажба, како и добра логистичка подршка. Компанијата е овластен дистрибутер за Dell и многу други познати брендови во Македонија, Албанија и Косово.

0 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page