top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

|

|

|

Вчитување на екстерни фајлови XLS и TXT во Dynamics NAV

Скопје, 13.10.2017. Во завршна фаза е функционалноста на вчитување на екстерни фајлови (Excel или текстуални) во сметководствениот и ЕРП...

пишува:

Angel Face

Автор

13.10.2017

Notebook and Fountain Pen

категории

Вчитување на екстерни фајлови XLS и TXT во Dynamics NAV

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif


Вчитување на екстерни фајлови XLS и TXT во Dynamics NAV

Скопје, 13.10.2017. Во завршна фаза е функционалноста на вчитување на екстерни фајлови (Excel или текстуални) во сметководствениот и ЕРП систем Microsoft Dynamics NAV.

Документите се вчитуваат во Дневник на документи и тие може да содржат набавни и продажни фактури, налози за книжење и изводи од банките.

Откако ќе се проверат податоците и евентуално се ажурираат, од Дневникот на документи се креираат соодветни изворни документи во NAV (види слика подолу). Вака креираните документи потоа се книжат во главна книга и се ажурираат соодветните листи на книжени документи.


Графички приказ на процесот на вчитување на документи

Графички приказ на процесот на вчитување на документи

Со помош на Дневникот на документи, корисниците ќе можат да ги вчитуваат изводите од банките и да ја забрзаат постапката на внесување и раскнижување на плаќањата. Дневникот на документи може да се користи и за комуницирање на фирмата со екстерното сметководствено биро.

Оваа функционалност е правена за верзијата 2017 од Dynamics NAV. После финалното тестирање, модулот ќе биде расположив за примена кај корисниците.

 

Microsoft Dynamics NAV 2017 е најсеопфатниот интегриран ERP систем што се нуди во Македонија. Тој е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со NAV.

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија со мешовит македонски и американски капитал со специјалност во изработка на деловни ЕРП решенија базирани на Microsoft Dynamics NAV. Логин Системи е овластен провајдер на решенија и услуги базирани на Microsoft Dynamics NAV од 2002ра година до денес. Повеќе информации може да се добијат на www.loginsystems.biz.

#MK #DynamicsNAV #Сметководство

0 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page