Accounting Documents
941
Синтетска сметка

Статутарни резерви

На сметката 941 - Статутарни резерви, се евидентираат резервите кои се формираат во согласност со статутот на друштвото, како што се резервите за одржување на финансиската стабилност на друштвото, за развојни активности и слично, резерви за преструктуирање, резерви за покривање на загуба.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan