top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

What are the steps to upgrade/migrate from Navision or Dynamics NAV to Business Central

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

press release

Ново: „Старото“ сметководство се вградува во новиот Dynamics NAV

Со новата функционалност на Логин Системи, фирмите и организациите имаат можност многу побрзо и поефтино да го остават старото...

пишува:

Angel Face

Автор

11.08.2017

Notebook and Fountain Pen

категории

Ново: „Старото“ сметководство се вградува во новиот Dynamics NAV

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Michelin поттикнува успех за своите мали бизниси со Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nanoleaf станува попродуктивен за 33% со Dynamics 365 Business Central

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MakasIT.gif

Со новата функционалност на Логин Системи, фирмите и организациите имаат можност многу побрзо и поефтино да го остават старото сметководство и да преминат на Dynamics NAV.


Претходните податоци во Dynamics NAV

Скопје, 11.08.2017. Денес, Логин Системи објавува дека изработи и пушти во употреба нова функционалност за побрзо и поекономично интегрирање на податоците од постоечкото-во-заминување сметководство во новото сметководство базирано на Dynamics NAV.

Наместо да се користат паралелно два системи за сметководоство (старо и ново) заради преглед на историските податоци, новата функционалност овозможува податоците од старото сметководство да бидат увезени и на располагање за преглед заедно со другите нови податоци во Dynamics NAV.

„Ги опфативме најважните сметководствени и оперативни податоци, оние кои најмногу се потребни при пребарувањата или за инспекциските служби.“, изјави Венко Глигоров, главен проектант на Dynamics NAV во Логин Системи. „Ако организацијата ги промени броевите на купувачи и добавувачи, им овозможуваме поврзување на броевите така што во претходните книги ќе ги користат старите броеви, иако се повикуваат од новите броеви.“


Книги и аналитички картички што се опфатени со интеграцијата од претходното сметкводство.

Со оваа функционалност овозможуваме на фирмите побрзо и поефтино да преминат на новиот Dynamics NAV без да треба да држат два сметководствени системи. Пристапот до „старите“ податоци се прави со кликнување на командата од рибонот на соодветниот екран, на пример на контниот план.


Местоположба на копчето во Dynamics NAV за пристап до старите податоци

Местоположба на копчето во Dynamics NAV за пристап до старите податоци

При преминувањето на нов сметководствен систем, една од главните предизвици на фирмите и организациите се историските податоци. Генерално постојат три опции: (1) да се стават почетни состојби и да има само нови податоци, (2) да се увезат сите претходни податоци/трансакции и на нив да се надодаваат новите. (3) Третата опција е најбараната бидејќи новите податоци се користат во секојдневното работење, а старите податоци коегзистираат во новиот систем и се на располагање заедно со другите команди на Dynamics NAV.

„Иако им ги нудиме сите три опции на новите корисници на Dynamics NAV, новата функционалност што ја изработивме е секако најповолната за најголемиот број на заинтересирани организации да преминат кон светски познатиот Dynamics NAV 2017“, завршува Глигоров.

 

Microsoft Dynamics NAV 2017 е најкомплетниот интегриран ERP систем што се нуди во Македонија. Тој е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со NAV.

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија со мешовит македонски и американски капитал со специјалност во изработка на деловни ЕРП решенија базирани на Microsoft Dynamics NAV. Логин Системи е овластен провајдер на решенија и услуги базирани на Microsoft Dynamics NAV од 2002ра година до денес. Повеќе информации може да се добијат на www.loginsystems.biz.

0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page