top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

MSDyn365

Бизнис централна функционалност

Microsoft Dynamics 365 Business Central обезбедува функционалност за заеднички деловни процеси во мали и средни компании ...

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

MakasIT.gif

Microsoft Dynamics 365 Business Central обезбедува функционалност за вообичаени деловни процеси во мали и средни компании, главно во рамките на големопродажните и професионалните услуги. Сепак, поддржани се и посложени процеси, како што се склопување, производство, сервисирање и насочено управување со складиштето.


Business Central вклучува стандардни конфигурации за повеќето деловни процеси, но можете да ја промените конфигурацијата за да одговара на потребите на вашиот бизнис. Од вашиот центар за улоги, можете да пристапите до помошните водичи за поставување што ви помагаат да конфигурирате одредени сценарија и да додавате функции во Business Central.


Финансии Направете и собирајте плаќања, управувајте со вашиот готовински тек, одложете ги приходите и приходите, подгответе го затворањето на крајот на годината и управувајте со основните средства.


Бизнис интелигенција Добијте увид во перформансите на вашите деловни активности преку буџети, распореди на сметки и прегледи на анализи.


Продажба Управувајте со продажните процеси и информации, како што се понуди, нарачки, враќања и сметки на клиентите и правете пратки.


Купување Управувајте со процесите и информациите за купување, како што се фактурите, нарачките, враќањата и сметките на добавувачите и купувајте предмети од продажните документи.


Инвентар Регистрирајте нов залихи или артикли од типот на услуга, категоризирајте ги артиклите за лесно пребарување, приспособете ги нивоата на залиха и извршувајте вообичаени задачи за утврдување на залихите.


Проектен менаџмент Создавајте работни места и закажете ресурси за проектот, управувајте со буџетите за работни места, следете го напредокот и следете ги часовите на машината и вработените.


Основни средства Организирајте ги вашите основни средства, обезбедете правилна периодична амортизација и следете ги трошоците за одржување.


Управување со односи Управувајте и поддржувајте ги вашите напори за продажба и фокусирајте ги вашите интеракции на претпочитаните клиенти и контакти.


Човечки ресурси Водете детална евиденција за вашите вработени и регистрирајте го отсуството заради анализа.


Планирање Планирајте ги производствените операции кои се потребни за да се трансформираат инпутите во готови производи.


Менаџмент со асемблирање Составете ги продадените предмети во едноставни чекори за да направите нов предмет, како комплет.


Производство Дефинирајте ги ресурсите на продавницата и нивниот капацитет, распоредете ги операциите, повлечете ги производните компоненти и извршете производствени операции.


Управување со магацин Обезбедете ефективен проток на стоки што се примаат и испорачуваат.


Управување со услуги Закажете сервисни повици и поставете нарачки за сервисирање и следете ги деловите и залихите за поправка.


Работен тек Поставете и користете работни текови што поврзуваат задачи што ги извршуваат различни корисници или системот, како што е автоматско објавување. Барањето и давање одобрение за креирање или објавување документи се типични чекори на работниот тек.


Размена на податоци по електронски пат Овозможете им на корисниците да разменуваат податоци со надворешни извори за време на секојдневните задачи, како што се испраќање/примање електронски документи, увоз/извоз на банкарски датотеки и ажурирање на девизниот курс.


Дојдовен документ Снимајте надворешни документи во Business Central, вклучувајќи ги и нивните прилози за датотеки, а потоа рачно креирајте ги поврзаните документи или автоматски претворете ги датотеките во електронски документи.


Повеќе информации на www.erp.mk/bc.0 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page