top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

|

|

|

Функционалност за компензација во Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central

Изведба на компензација во Dynamics NAV се прави преку пополнување на дневникот за плаќања. Во овој дневник се ставаат неплатените...

пишува:

Angel Face

Автор

18.05.2019

Notebook and Fountain Pen

категории

Функционалност за компензација во Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Изведба на компензација во Dynamics NAV се прави преку пополнување на дневникот за плаќања. Во овој дневник се ставаат неплатените фактури од двете договорни страни и потоа се искнижуваат. Бидејќи се изведува „рачно“ овој процес може да земе многу време за изведба, а можностите за грешки или превиди се големи.


Затоа Логин Системи креираше функционалност за креирање, печатење и книжење на компензации. Оваа функционалност е составен дел од Македонската локализација.


Поврзување на купувач и добавувач


Прво е потребно да се поврзе фирмата-купувач со истата фирма, но во улога на добавувач. Оваа операција обично се прави при самото креирање на купувач или добавувач. Во екранот за компензации се става бројот на купувач или бројот на добавувач и модулот автоматски ги дава отворените фактури од едната и другата страна.


Креирање на предлог на компензација


Потоа во дневникот за плаќања, се избира пакетот за компензација и се избира „Предложи компензација“.

Креирање на компензација за одреден коминтент
Креирање на компензација за одреден коминтент

Печатење на компензација


Модулот овозможува и печатење на документ – Договор / изјава за пребивање / компензација и потоа нејзино испраќање до организацијата со која се прави компензација.Изглед на компензацијата пред печатење
Изглед на компензацијата пред печатење

Печатење на компензација


Откако се добие потпишан документ, книжењето на компензацијата се прави на ист начин како и другите дневници.Корисни линкови


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page