top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

функционалности

МК локализација

Македонска локализација во Dynamics NAV: финансиски извештаи

Како дел од Македонската локализација на Microsoft Dynamics NAV, Логин Системи изработи нови финансиски извештаи или ги подобри...

пишува:

Angel Face

Автор

17.03.2019

Notebook and Fountain Pen

категории

Македонска локализација во Dynamics NAV: финансиски извештаи

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Michelin поттикнува успех за своите мали бизниси со Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nanoleaf станува попродуктивен за 33% со Dynamics 365 Business Central

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MakasIT.gif

Како дел од Македонската локализација на Microsoft Dynamics NAV, Логин Системи изработи нови финансиски извештаи или ги подобри постоечките што доаѓаат заедно со Dynamics NAV.Клучни нови или надополнети финансиски извештаи во Dynamics NAV / Business Central
Клучни нови или надополнети финансиски извештаи во Dynamics NAV / Business Central


Извештајот Бруто биланс (заклучен лист) содржи колони за почетната состојба, промет во дадениот период, колона за почетна состојба + промет, салдо во Должи и Побарува, како и колона за “пребиено“ крајно салдо на контата.


Аналитичките картички за конто, купувач и добавувач се направени да одговараат на барањата на финансиските менаџери во македонските фирми (стандардните картички не содржат разграничување на износите во колони за Должи и Побарува, како и други важни информации).

Логин Системи изработи и девизни картички за странски добавувачи и купувачи, со комбиниран приказ на износите и во локална и во странска валута.

Нови извештаи се извештајот за деловен партнер и извештајот за вработен. Првиот извештај ги дава заедничките информации за деловен партнер ако се јавува како купувач и како добавувач. Вториот извештај дава интегрални податоци за вработениот за каса-прими, каса-исплати, ситен инвентар, плата (ако се книжи платата по вработен) и сите други трансакции евидентирани во главната книга, а поврзани со самиот вработен

Повеќе за македонската локализација и надополнувањата има на страната „Македонска локализација и надополнувања“.

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page