top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

What are the steps to upgrade/migrate from Navision or Dynamics NAV to Business Central

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

информација

press release

MSDyn365

технологија microsoft

Две Дански компании преминаа на Business Central со помош на Логин Системи

Логин Системи успешно префрлу две Дански компании на новата верзија Business Central.

пишува:

Angel Face

логин системи

26.11.2021

Notebook and Fountain Pen

категории

Две Дански компании преминаа на Business Central со помош на Логин Системи

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Michelin поттикнува успех за своите мали бизниси со Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nanoleaf станува попродуктивен за 33% со Dynamics 365 Business Central

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MakasIT.gif

Скопје, 26.11.2021. Логин Системи, провајдерот на сметководствено-деловни софтверски системи базирани на Microsoft Dynamics 365 Business Central, објавува дека успешно префрли две Дански компании на новата верзија Business Central.


Покрај сметководството и финансиите, дистрибуцијата, производството, основните средства и набавките, овие фирми користат и напредни софтвери за менаџмент на документи (Document Capture и OCR) и за електронска размена на фактури EDI (анг. Electronic Data Exchange). Менаџментот на документи вклучува и оптичко препознавање на фактурите кои автоматски се внесуваат во Business Central со скенирање или од PDF формат. Плаќањата и преземањето на изводите од банките се изведува автоматски со напредниот модул за Плаќања


Процесот на преминување од постара верзија на Dynamics NAV (поранешен Navision) траеше нешто помалку од 4 месеци. Во овој период се направија прилагодени процедури за префрлување на податоците од стариот во новиот систем. Исто така беа преработени претходните кастомизации за да може да се задоволат построгите критериуми на Microsoft за програмирање во верзијата Business Central.


„Досега не сме извеле ваков потфат со две фирми кои имаат различно работење, истовремено да ги префрлиме на Business Central.“ вели Венко Глигоров, раководител на проектот. „Во петокот фирмите завршија со постарата верзија, а веќе во понеделникот започнаа со новата верзија на Business Central.“


Во надградбата на деловните системи базирани на Business Central, Логин Системи ги користи сопствените алатки за миграција на податоци како и своето искуство во надградбите на Business Central во десетина фирми во повеќе држави вклучувајќи и Македонија.


 

Microsoft Dynamics 365 Business Central е интегриран сметководствен и деловен софтверски систем кој ги задволува потребите на успешните мали и средни претпријатија во Европа и светот. Овој систем е продолжение на успешните бизнис пакети на Microsoft - Navision и Dynamics NAV.Во Македонија и регионот Логин Системи има десетици успешни имплементации на деловни системи кои користат Navision, Dynamics NAV и Dynamics 365 Business Central. Овој сегмент во работењето на Логин Системи започнува во 2002 година.Фото: Рингстед, Данска (преземено од https://en.wikipedia.org/wiki/Ringsted)

Comentarios


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page