top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

информација

блог

MSDyn365

технологија microsoft

Forbes: Најдобар производствен ERP е Microsoft Dynamics 365 Business Central (мај 2023)

Споделуваме интересна анализа на системите за планирање на ресурсите на претпријатијата (ERP) и нивните софтверски производствени можности.

пишува:

Angel Face

Автор

10.05.2023

Notebook and Fountain Pen

категории

Forbes: Најдобар производствен ERP е Microsoft Dynamics 365 Business Central (мај 2023)

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Споделуваме интересна анализа на системите за планирање на ресурсите на претпријатијата (ERP) и нивните софтверски производствени можности. Анализата е направена од страна на реномираниот магазин Forbes (www.forbes.com). Подолу е извадок од статијата како и линк за целосната анализа.


Forbes го дефинира системот за планирање на ресурсите во претпријатијата (ERP) како решение со карактеристики кои секоја компанија може да ги користи за да ги интегрира сите свои функции и технологии, а потоа да соработува низ компанијата за поголема ефикасност и видливост. ЕРП за производство дополнително им овозможува на производителите да интегрираат системи специфични за производството, добивајќи холистички поглед на производствените активности, а потоа соработуваат со внатрешните тимови, добавувачите, магацините, клиентите и подружниците.


Со толку многу ERP решенија на пазарот, сите со различни карактеристики и цена, тешко е да се одреди кој е најдобриот избор за уникатните производствени потреби на фирмите. За да им се помогне да го најдат најдоброто производствено ERP, Forbes проценува десетици врвни системи врз основа на трошоците и давачките, функционалноста, специјализациите, леснотијата во користењето, поддршката на клиентите и друго.


Форбс го избра најдобриот производствен ЕРП за 2022 година, и тоа:

  1. Microsoft Dynamics 365 Business Central: Најдобро (севкупно) достапно решение за средни бизниси

  2. SAP Business One Professional: Најдобар за производители кои размислуваат за одржливост

  3. SYSPRO: Најдобар скалабилен ERP за произдвоство за растечки бизниси

  4. QT9: Најдобро за производителите на високо регулирани производи

  5. Epicor Prophet 21 ERP: Најдобро за дистрибуција на производи

  6. Oracle NetSuite OneWorld: Најдобар за глобалните средни производители

  7. Acumatica: Најдобар за модерна технологија во производството на мали бизниси


Резиме: Најдобар производствен ERP од Forbes
Резиме: Најдобар производствен ERP од Forbes

Девет (9) придобивки од производствен ЕРП


Според Forbes, најмногу придобивки од еден производствен ЕРП има кога претпријатијата купуваат решенија прилагодливи за нивните индивидуални потреби. Општо земено, ERP може да им помогне на производителите да ракуваат со својот паричен тек, да ги оптимизираат операциите, да предвидат кои одлуки ќе ги унапредат целите на компанијата, ефикасно да управуваат со залихите, да создадат видливост на ланецот на снабдување и ефикасноста на магацините, да донесат позитивни искуства на клиентите и да добијат висококвалитетна продажба.

Еве подетален преглед на секоја од овие произведувачки ERP бенефиции:

1. Раководење со паричниот тек

Производствениот ЕРП ослободува готовина со помош на управување на ниво на залиха и брзо следење на сметките кои се примаат. Параметрите на залихите обезбедуваат непотребните залихи да не бидат заглавени во магацините (без продажба). Со тоа, парите не се врзани во трошоци за непотребно складирање на производите. Производствениот ЕРП исто така ги поврзува продажбата и побарувањата, со можноста да се види платежната дисциплина на купувачите.

2. Оптимизирање на производствените активности

3. Прогноза за паметно донесување одлуки

4. Лесно управување со залихите (лагерот)

5. Видливост во реално време на ланецот на снабдување

6. Создавање ефикасност и заштеда на трошоците во магацините

7. Креирање победнички искуства на корисниците

8. Создавање ефикасност преку автоматизација

9. Креирање продажна ефикасност за затворање на висококвалитетните продажни можности


Извор, повеќе инфо: Best Manufacturing ERP – Forbes Advisor.Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.