top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

MSD365BC.png

Forbes: Најдобар производствен ERP е Microsoft Dynamics 365 Business Central (мај 2023)

MSD365BC.png

Реал Мадрид: Поврзување 500M фанови ширум светот со вклучување на Microsoft технологијата во игра

MSD365BC.png

Real Madrid: Connecting with 500M passionate fans worldwide - bringing technology into play

|

|

|

Фероникели започна со мигрирање на својот ERP систем на Microsoft Dynamics NAV 2017

Слика: Општ поглед на фабриката NewCo Ferronikeli, Косово Дренас, Косово, 23.10.2017. Денес, Login Systems и NewCo Ferronikeli Complex...

пишува:

Angel Face

Автор

31.01.2022

Notebook and Fountain Pen

категории

Фероникели започна со мигрирање на својот ERP систем на Microsoft Dynamics NAV 2017

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

Белгискиот бренд Kambukka ги поврзува Shopify и Business Central за поголема продуктивност

Lallemand ја ферментира својата дигитална еволуција со Microsoft Dynamics 365

Forbes: Најдобар производствен ERP е Microsoft Dynamics 365 Business Central (мај 2023)

Реал Мадрид: Поврзување 500M фанови ширум светот со вклучување на Microsoft технологијата во игра

Campari ги персонализира клиентските искуства, гради свесност за брендот со Microsoft Dynamics 365

Spy Alarms обезбедува платформа за брз раст преку нејзиното користење на Dynamics 365

Две Норвешки фирми преминаа на Microsoft Dynamics 365 Business Central

Креирајте човечка врска со Навигаторот за продажба на Dynamics 365 и LinkedIn

MakasIT.gif


Ferronikeli Will Migrate Its ERP System to Microsoft Dynamics NAV 2017

Слика: Општ поглед на фабриката NewCo Ferronikeli, Косово

Дренас, Косово, 23.10.2017. Денес, Login Systems и NewCo Ferronikeli Complex (познато како FNK или Ferronikeli) ја најавуваат почетната фаза на надградба на ERP системот на Ferronikeli од Dynamics NAV 2009 на Dynamics NAV 2017. Со овој договор раководството очекува да го прошири системот со нови функционалности кои ќе ја подобрат продуктивноста и да обезбеди извештаи за анализа во реално време. Системот ќе биде компатибилен со други компании од групацијата Cunico Resources.

„Актуелниот тим на Dynamics NAV во Логин Системи е многу одговорен и проактивен, давајќи ни идеи и алатки како да го организираме производството и како да ги подобриме процесите“, вели Пратик Џаин, финансиски директор на Фероникели. „Со најновата верзија на Dynamics NAV 2017, ќе воведеме неколку програмски функционалности и ќе ја рационализираме тековната имплементација што ќе ни овозможи значително да ги намалиме трошоците.

Фероникели опфаќа обновена фабрика за производство на фероникел, како и наоѓалишта на минерали во Дренас, Косово. Компанијата е еден од првите клиенти на Dynamics NAV во регионот со NAV искуство од повеќе од една деценија. Новата имплементација на Dynamics NAV 2017 се планира да заврши до крајот на оваа година. Со овој проект, Фероникели ќе го промени својот модел на лиценцирање Dynamics NAV од постојана во месечна претплата.


„Многу сме возбудени што ќе работиме со Фероникели на новиот систем“, вели Венко Глигоров, проект менаџер во Логин Системи. „Луѓето во Фероникели се упатени и секогаш напредуваат со предлози и идеи, така што во текот на имплементацијата ќе можеме да ги подобриме нашите вештини и знаења за доброто на двете страни“.

 

Фероникели е во сопственост на Cunico Resources NV (Cunico Resources, Cunico), која е меѓународна компанија за рударство и метали, специјализирана за истражување, ископување и производство на фероникел. Повеќе информации на www.cunicoresources.com

Од 2002 година, Логин Системи ги имплементира и поддржува решенијата на Microsoft Dynamics NAV во Македонија, Косово и Албанија, како и во Европа и Блискиот Исток.


Microsoft Dynamics NAV Implementer Since 2002

#DynamicsNAV #EN

0 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png
arrow&v

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page