top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

блог

референци

MSDyn365

технологија microsoft

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

RECARO Gaming го направи Dynamics 365 Business Central да биде клуч на својот централизиран ERP пејзаж.

пишува:

Angel Face

Автор

01.08.2023

Notebook and Fountain Pen

категории

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

RECARO Gaming GmbH & Co. KG е експерт за висококвалитетни гејминг и eSport столици. Поранешниот гејминг стартап сега се воспостави меѓународно како премиум провајдер, кој го претставува својот корпоративен ИТ со одредени предизвици: добивањето на секоја гејминг столица на клиентот вклучува различни партнери, системи и интерфејси. Така, со оглед на намалувањето на дисконтинуитетите на алатките, зголемувањето на транспарентноста во податоците и процесите, како и интегрирањето на новите продажни канали и пазари, RECARO Gaming го направи Dynamics 365 Business Central да биде клуч на својот централизиран ERP пејзаж.RECARO Gaming GmbH & Co. KG е експерт за висококвалитетни гејминг и eSport столици
RECARO Gaming GmbH & Co. KG висококвалитетни гејминг и eSport столици


Одлуката за воведување на Dynamics 365 Business Central во врска со webConnector решението на TSO-DATA за Business Central му овозможи на RECARO Gaming голем дел од новите можности, вклучувајќи и можност за поврзување со неговата онлајн продавница. Ова значи дека нарачките на клиентите се хранат директно со решението на Dynamics. Dynamics 365 Business Central. Исто така, им овозможува на клиентите и вработените да пристапат до информациите за статусот на нарачките секогаш кога ќе посакаат. Бидејќи муштериите добиваат број на следење, тие можат да ја видат состојбата и локацијата на нивната нарачка во секое време.


Благодарение на Dynamics 365 Business Central, сите сме подготвени за иднината. Поврзувањето на ERP системот со нашата онлајн продавница, маркети и логистички провајдери ги олеснува животите на нашите вработени, истовремено обезбедувајќи високо ниво на задоволство на клиентите. - Benjamin Dürr: IT Manager, RECARO Gaming GmbH & Co. KG

Логистиката и финансиските процеси, исто така, се подобрени и поедноставени за да се спречат рачните грешки. Сега, проследувањето на нарачките до различните провајдери и магацини е автоматизирано, како и поврзаните известувања назад на RECARO Gaming.
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page