Актуелни објави

1

|

|

|

Heading 1

Heading 6

пишува:

Автор

датум

Photo caption

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

MakasIT.gif


Со калкулаторот може да се пресметува индивидуална плата или плата за повеќе вработени. Тој е прилагоден и за мобилните уреди и работи во две насоки: од бруто (цела) плата во нето (чиста) плата и од нето плата во бруто плата.Скопје, 07.01.2019. Логин Системи изработи нова веб верзија на калкулаторот за плати во кои се внесени новините од прогресивниот данок како и променетите коефициенти за придонеси од платата. Оваа апликација е бесплатна и е наменета за членовите на веб заедницата на Логин Системи.


Со калкулаторот може да се пресметува индивидуална плата или плата за повеќе вработени. Тој е прилагоден и за мобилните уреди и работи во две насоки: од бруто (цела) плата во нето (чиста) плата и од нето плата во бруто плата.

"Апликацијата за плати е дел од нашата понуда според принципот freemium - ја имаме оваа бесплатна верзија за веб и целосна верзија за Dynamics NAV / 365 Business Central која ја наплатуваме." напиша Венко Глигоров, основач на Логин Системи. "Во своето безмалку 30 годишно постоење, редовно сме имале бесплатни производи и услуги како дел од нашата општествена одговорност или како дел од нашата видливост на пазарот.


Корисни линкови

Нови износи на даноци и придонеси за пресметка на плата 2019 - рекапитулар
Насоки на УЈП во врска со примената на Законот за данок на личен доход

Новина кај веб пресметката е тоа што е наменета само за членовите на веб заедницата на Логин Системи, а тоа значи дека претходно заинтересираните е потребно да се зачленат. Ова членување е бесплатно и покрај пресметката за плата има други погодности како што е активно учество на форумот за сметководство, менаџмент и стратегија и Dynamics NAV / 365 Business Central.


Веб калкулаторот се наоѓа на страницата www.loginsystems.biz/plati.

Важна напомена Во калкулаторот моментално се користат износи за највисока и најниска основица за пресметка на придонеси за 2018 година. Овие износи, 545.264 денари за највисока основица и 17.040 денари за најниската основица за придонеси, може да претрпат измени кон крајот на јануари оваа година кога се објавуваат износите што ќе важат за 2019та година.

Во своето преку 20 годишно работење Логин Системи има имплементирано софтверски решенија во преку 400 македонски фирми, банки и институции. Работиме посветено за да ја извршиме поставената задача навремено, стручно и во буџетот што сме го договориле со корисникот.Логин Системи е овластен Мicrosoft Dynamics NAV / 365 Business Central партнер од 2003та година – прва фирма во регионот (Македонија, Косово, Албанија).


#плата #сметководство #dynamicsnav #msdynnav #msdyn365bc


0 comments
arrow&v
Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan