top of page

Залиха и артикли

Зголеми ја оперативноста и продуцирај подобри резултати

Единици за складирање артикли (SKUs)

#СтандарденПакет

Единици за складирање артикли (SKUs)

Ист производ на различни локации со различни мин. нивои на залиха

Идентични артикли со исти броеви може да бидат сместени на различни локации (магацини) и да бидат управувани различно во зависност од локацијата.

 

Овие артикли на англиски се викаат stock-keeping units (скр. SKU). На ваквите артикли може да се додаваат набавни цени за различни локации, информации за надополнување како што е минимално ниво на залиха, информации за производителот и слично во зависност од локацијата.

Ист тип на артикл во различни магацини

Ист тип на артикл во различни магацини

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација
Залиха и артикли
Функционалности за работа со локации, магацини, залихи и артикли
Аналитички извештаи
Аналитички извештаи
Броење циклуси
Броење циклуси
Заменски артикли
Заменски артикли
Нескладишни артикли
Нескладишни артикли
Работа со повеќе локации
Работа со повеќе локации
Алтернативни добавувачи
Алтернативни добавувачи
Буџет на артикли
Буџет на артикли
Следење на движење на артикли
Следење на движење на артикли
Единици за складирање артикли (SKUs)
Единици за складирање артикли (SKUs)
Pick
Pick
Залиха на артикли
Залиха на артикли
Трошоци на артикли
Трошоци на артикли
Категории на артикли
Категории на артикли
Управување со лесно производство (асемблирање)
Управување со лесно производство (асемблирање)
Put Away
Put Away
Бин
Бин
Крос-референци на артикли
Крос-референци на артикли
Атрибути на артикли
Атрибути на артикли
Преноси меѓу локации (магацини)
Преноси меѓу локации (магацини)
Работен лист за стандарден трошок
Работен лист за стандарден трошок

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page