top of page

Залиха и артикли

Зголеми ја оперативноста и продуцирај подобри резултати

Залиха на артикли

#СтандарденПакет

Залиха на артикли

Богата картичка на артикл

Постави артикли од твојата залиха, наведи ја нивната единица мерка, трошковен метод, група за книжење на залихата, единечен трошок, цена и останати карактеристики. Книжи транскации со тој артикл, како што е продажба, набавка, позитивен или негативно зголемување преку дневник на артикл. Евиденцијата за количина и трошок од книжените трансакции се чуваат во книгата на залиха, која е основа на состојба на залиха и останатите трошковни пресметки.

Интегрирана со Главна книга и со сите процеси на книжење во Продажба и побарувања, Набавки и обврски, овој модул е потребен за конфигурација на сите останати модули за залиха.

 

Екран на картичка на артикл

Екран на картичка на артикл

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација
Залиха и артикли
Функционалности за работа со локации, магацини, залихи и артикли
Аналитички извештаи
Аналитички извештаи
Броење циклуси
Броење циклуси
Заменски артикли
Заменски артикли
Нескладишни артикли
Нескладишни артикли
Работа со повеќе локации
Работа со повеќе локации
Алтернативни добавувачи
Алтернативни добавувачи
Буџет на артикли
Буџет на артикли
Следење на движење на артикли
Следење на движење на артикли
Единици за складирање артикли (SKUs)
Единици за складирање артикли (SKUs)
Pick
Pick
Залиха на артикли
Залиха на артикли
Трошоци на артикли
Трошоци на артикли
Категории на артикли
Категории на артикли
Управување со лесно производство (асемблирање)
Управување со лесно производство (асемблирање)
Put Away
Put Away
Бин
Бин
Крос-референци на артикли
Крос-референци на артикли
Атрибути на артикли
Атрибути на артикли
Преноси меѓу локации (магацини)
Преноси меѓу локации (магацини)
Работен лист за стандарден трошок
Работен лист за стандарден трошок

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page