top of page

Залиха и артикли

Зголеми ја оперативноста и продуцирај подобри резултати

Аналитички извештаи

#СтандарденПакет

Аналитички извештаи

Прилагодлив и аналитички преглед на залихите и артиклите

Обезбеди на лицата кои одлучуваат во компанијата, особено на оние кои имаат одговорност за управување на процесите на продажба, набавка и продуктното портфолио, ефикасен и флексибилен начин да добијат значајни информации од системот за секојдневни одлуки.


Базиран на ставките од артиклите, овој модул им овозможува на вработените да имаат прилагодлив, аналитички преглед со додавање и комбинирање на објектите за анализа – купувачи, артикли, добавувачи, согласно нивните потреби.


Може да се направи:


  • Споредба на податоци, износи и количини по периоди како и во однос на буџетот. Кога бројките (податоците) ќе се внесат во одредена формула, тие можат да бидат индикатор за перформансите на компанијата.

  • Длабинска анализа за лоцирање на проблемите

  • Преглед на динамиката на продажба, анализа на обрт на залихата, евалуација на купувачите, ревидирање на понудите на производи, цени и добавувачи и донесување на деловни одлуки поткрепени со информации.

 


Извештај во PowerBI за артикли

Извештај во PowerBI за артикли

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација
Залиха и артикли
Функционалности за работа со локации, магацини, залихи и артикли
Аналитички извештаи
Аналитички извештаи
Броење циклуси
Броење циклуси
Заменски артикли
Заменски артикли
Нескладишни артикли
Нескладишни артикли
Работа со повеќе локации
Работа со повеќе локации
Алтернативни добавувачи
Алтернативни добавувачи
Буџет на артикли
Буџет на артикли
Следење на движење на артикли
Следење на движење на артикли
Единици за складирање артикли (SKUs)
Единици за складирање артикли (SKUs)
Pick
Pick
Залиха на артикли
Залиха на артикли
Трошоци на артикли
Трошоци на артикли
Категории на артикли
Категории на артикли
Управување со лесно производство (асемблирање)
Управување со лесно производство (асемблирање)
Put Away
Put Away
Бин
Бин
Крос-референци на артикли
Крос-референци на артикли
Атрибути на артикли
Атрибути на артикли
Преноси меѓу локации (магацини)
Преноси меѓу локации (магацини)
Работен лист за стандарден трошок
Работен лист за стандарден трошок

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page