Accounting Documents
951
Синтетска сметка

Добивка од тековната година

На сметката 951 - Добивка од тековната година, се евидентира нераспоредената добивка за тековната година. На почетокот на наредната година салдото од оваа сметка се пренесува на сметката 950 - Задржана (акумулирана) добивка.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan