Accounting Documents
309
Синтетска сметка

Пресметка на набавката

На сметката 309 - Пресметка на набавката, се евидентира набавната вредност на суровините и материјалите, резервните делови и ситниот инвентар, амбалажата и автогумите. Со одобрување на оваа сметка и задолжување на соодветните сметки од групите 31, 32 и 35 се евидентира пресметката на набавката на суровините и материјалите, резервните делови и ситниот инвентар, амбалажата и автогумите.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan