top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

информација

функционалности

Затворање на сметководствена година за завршна пресметка 2018 со Dynamics NAV / 365 BC

Во период кога се изготуваат и предаваат завршните пресметки, софтверот за сметководство треба да е способен да ги автоматизира...

пишува:

Angel Face

Автор

24.02.2019

Notebook and Fountain Pen

категории

Затворање на сметководствена година за завршна пресметка 2018 со Dynamics NAV / 365 BC

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Во период кога се изготуваат и предаваат завршните пресметки, софтверот за сметководство треба да е способен да ги автоматизира пресметките и подготовката на извештаите. Една од клучните операции за изготовка на завршната пресметка е затворање на фискалната (сметководствената) година.

Затворањето на фискалната година во Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central се прави во три чекори:

  • Затворање на пресметковниот период

  • Затворање на билансот на успех преку повикување на функционалност за затворање

  • Книжење на ставките за затворање на годината.Поопширно за самата постапка за затворање на годината има на форумот на Логин Системи „Како да затворам година“ - објава на Евгенија Ѓорѓиева. Повеќе за Dynamics NAV / 365 Business Central има на www.ERP.mk/DynamicsNAV.
0 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page