top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

видео

референци

MSDyn365

технологија microsoft

Реал Мадрид: Поврзување 500M фанови ширум светот со вклучување на Microsoft технологијата во игра

Real Madrid ангажираше тим од Microsoft за помош во планирање, развој и распоредување на новата глобална дигитална спортска платформа.

пишува:

Angel Face

Автор

26.04.2023

Notebook and Fountain Pen

категории

Реал Мадрид: Поврзување 500M фанови ширум светот со вклучување на Microsoft технологијата во игра

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Со 500 милиони навивачи низ целиот свет, фудбалскиот клуб Real Madrid е меѓу најдобрите светски спортски франшизи. Бидејќи само мал дел од овие навивачи се во Шпанија, на Real Madrid му требаше современ начин да се поврзе со нив - каде и да се наоѓаат во светот - и да ја поддржи нивната пасија кон клубот.


За да ја оствари таа цел, клубот ангажираше тим од Microsoft Services за помош во планирање, развој и распоредување на новата глобална дигитална спортска платформа со користење широк спектар на услуги во облак на Microsoft.


Јадрото на нашиот бизнис е фудбалот, и затоа ни беше важно да го имаме Microsoft како наш технолошки партнер за управување со технолошката инфраструктура. Enrique Uriel, CIO, Real Madrid

Видео: Поврзување 500 милиони фанови ширум светот со вклучување на Microsoft технологијата во игра


Microsoft Services соработуваше тесно со Real Madrid за да изгради сеопфатно решение за „платформа како сервис“ (PaaS) врз основа на широк спектар на услуги на Microsoft во облак. Многу од нив се извлечени од Microsoft Azure, додека други вклучуваат Microsoft Dynamics 365, Office 365 и Power BI. Платформата DevOps е користена со .NET Framework, Visual Studio 2013 и Azure DevOps (порано Visual Studio Team Services).


Во проектот учествуваа околу 50 членови на тимот на Microsoft Services како главен тим, како и 150 други професионалци за Microsoft во различни улоги, вклучувајќи и научници за податоци и програмери за развој на апликациите.Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page