top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

What are the steps to upgrade/migrate from Navision or Dynamics NAV to Business Central

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

информација

press release

Ни оваа година нема PayPal за продажба, се преминува на социјалните мрежи

Скопје, 29.12.2018. Водачот на иницијативата за воведување на PayPal за наплата на продажбата во Македонија, Венко Глигоров, информира...

пишува:

Angel Face

Автор

29.12.2018

Notebook and Fountain Pen

категории

Ни оваа година нема PayPal за продажба, се преминува на социјалните мрежи

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Србија е десета земја во која Логин Системи инсталира или опслужува Business Central во приватниот сектор

Michelin поттикнува успех за своите мали бизниси со Microsoft Dynamics 365 Business Central

Nanoleaf станува попродуктивен за 33% со Dynamics 365 Business Central

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

MakasIT.gif

Скопје, 29.12.2018. Водачот на иницијативата за воведување на PayPal за наплата на продажбата во Македонија, Венко Глигоров, информира дека во 2018та година нема прогрес во реализацијата на иницијативата. Од Пејпал изјавија дека Македонија и банките не се спремни за соработка со Пејпал и дека тоа е главната пречка за воведувањето на овој светски сервис во Македонија.


"Испративме писмо пропратено со преку 1000 потписи од физички лица, фирми и професионалци со барање до државните иниституции да се заложат за воведување на PayPal во Македонија со можности за наплата на продажбата на производите и услугите преку PayPal.", вели Венко Глигоров. "Интересот на малите фирми и претприемачи е огромен, а се покажа дека нема доволен интерес кај државните иниституции ова да се реши."


Иницијативата се покрена во 2017та година и Министерството за финансии ја превзема да ја реализира. Освен една одржана работна средба во Министерството за финансии со банките, УЈП, Народната банка и Министерството за информатичко општество, нема официјален прогрес во иницијативата.


"Ги пробавме сите начини почнувајќи од дописи со потписи, работни средби, комуницирање со дел од луѓето во министерствата и сето тоа е без успех - ни преостанува да ги користиме социјалните мрежи за да го покренеме ова важно прашање. Сведоци сме дека централната и локалната власт побрзо реагираат на социјалните мрежи отколку преку традиционалните начини на комуникација", заклучува Венко Глигоров.Неофицијално се дознава дека следуваат промени во законските прописи за платниот промет кадешто се предвидува либерализација на платниот промет.


 

Повеќе за иницијативата има на линкот https://www.loginsystems.biz/aktivnosti-paypal или со клик на хаштагот подолу.


0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page