top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

информација

функционалности

press release

Бесплатна пресметка на бруто и нето плата со новите придонеси за 2020 година

Логин Системи го оспособи својот бесплатен веб калкулатор за плата со новите придонеси кои важат од јануарските плати во 2020 год.

пишува:

Angel Face

Автор

03.01.2020

Notebook and Fountain Pen

категории

Бесплатна пресметка на бруто и нето плата со новите придонеси за 2020 година

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

MakasIT.gif

Скопје, 03.01.2020. Логин Системи го оспособи својот бесплатен веб калкулатор за плата со новите придонеси кои важат од јануарските плати во 2020 година. Новите стапки за придонеси и износот на даночното намалување што се пропишани од Управата за јавни приходи се наоѓаат на страната „УЈП: Нови стапки при пресметката за плата за јануари 2020 година“.

Бесплатна пресметка на бруто и нето плата со новите придонеси за 2020 година
Бесплатна пресметка на бруто и нето плата со новите придонеси за 2020 година

Откако ќе се посети страната на бесплатниот веб калкулатор, се избира година и месец и се става износот на нето платата или бруто платата (слика долу).


Алтернативно, може да се внесе ангажманот во проценти во текот на месецот. Ако не се стави ништо се подразбира дека ангажманот е 100% во месецот. Исто така може да се стави и стаж изразен во години за да се пресмета колку се добива од минатиот труд.


Со кликнување на копчето Пресметај се добива целосна пресметка за платата за месецот Јануари 2020.


Бесплатниот калкулатор е наменет за сите членови на сајтот на Логин Системи. Постапката за зачленување е едноставна. Со него може да се пресметаат и платите за 2019та година со придонесите од 2019та година.

 


Споредба на придонесите и давачките по месеци и листа на гранични вредности има на страницата Плата за месец.LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page