top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

информација

Рокот за доставување на завршните пресметки е продолжен до 24.03.2020, информираат УЈП, ЦРМ

УЈП и ЦРМ го продолжија рокот за поднесување на годишните пресметки до 24.03.2020.

пишува:

Angel Face

Автор

13.03.2020

Notebook and Fountain Pen

категории

Рокот за доставување на завршните пресметки е продолжен до 24.03.2020, информираат УЈП, ЦРМ

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Рокот за доставување на завршните пресметки е продолжен до 24.03.2020, информираат УЈП, ЦРМ
Рокот за доставување на завршните пресметки е продолжен до 24.03.2020, информираат УЈП, ЦРМ

СКОПЈЕ - Управата за јавни приходи (УЈП) и Централниот регистар на Македонија (ЦРМ) го продолжија рокот за поднесување на годишните пресметки од 15.03.2020 до 24.03.2020.


„Согласно барањата пристигнати до Централниот регистар меѓу кое и од Комората на сметководители, со кои се бара одложување на рокот за доставување на годишна сметка Ве известуваме дека, согласно новонастанатата ситуација и мерките од Владата за заштита и превенција од вирусот covid-19, но и во согласност со член 477 од ЗТД, Централниот регистар одлучи да излезе во пресрет на обврзниците за поднесување на годишна сметка и на сметководителите и да го продолжи рокот за поднесување до 24.03.2020 година.“ пишува во известувањето на Централниот регистер на Македонија.


До сега во Централен регистар се поднесени вкупно 79.903 пресметки, додека минатата година бројката во истиот период, изнесуваше 77.496 пресметки. Вкупната бројка на поднесени годишни пресметки, заклучно со рокот 15.03.2019 година  изнесуваше 88.000.


Во соопштенито на УЈП се известуваат даночните обврзници и сметководителите дека се продолжува рокот за поднесување на обрасците Даночен биланс за оданочување на добивка (образец “ДБ”), Даночен биланс  на вкупен приход (образец “ДБ-ВП”),  Даночен биланс на непрофитни организации (образец “ДБ-НП/ВП”), Годишeн даночен биланс за утврдување на данокот на доход од вршење на самостојна дејност (образец “ДЛД-ДБ”) и Биланс на приходи и расходи (образец “Б”) за 2019 година.


Извор: УЈП, ЦРМ


0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page