top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

|

|

|

УЈП: Рок за проверка на годишните даночни пријави до 31.05.2020

Управата за јавни приходи известува дека ги подготви и до граѓаните ги достави Годишните даночни пријави за 2019 година.

пишува:

Angel Face

Автор

10.05.2020

Notebook and Fountain Pen

категории

УЈП: Рок за проверка на годишните даночни пријави до 31.05.2020

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Скопје, 10.05.2020. Управата за јавни приходи известува дека ги подготви и до граѓаните ги достави Годишните даночни пријави за 2019 година.

УЈП ги повикува регистрираните корисници на системот „е-Персонален данок“ да извршат увид во Годишната даночна пријава за 2019 година преку своите кориснички профили. Граѓаните може да ја потврдат или коригираат Годишната даночна пријава за 2019 година, најдоцна до истекот на крајниот рок 31.05.2020 година.


По истекот на законскиот рок на 01.06.2020 година, Годишните даночни пријави ќе добијат статус на конечни даночни пријави, согласно последниот статус на Годишната даночна пријава - потврдена или коригирана, а службено ќе бидат потврдени и оние Годишните даночни пријави, кои од страна на физичко лице не се ниту потврдени, ниту коригирани.


Годишната даночна пријава за 2019 година која граѓанинот ја коригирал, а добила статус на конечна даночна пријава, ќе биде одобрена од службено лице на Управата за јавни приходи.


Доколку службеното лице не ја одобри пријавата ќе следи донесување на Решение за утврдување на данокот на доход за 2019 година.
УЈП: Рок за проверка на годишните даночни пријави до 31.05.2020
УЈП: Рок за проверка на годишните даночни пријави до 31.05.2020

2 comments
LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page