top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

информација

Централен регистер: Поднесување на годишни пресметки до 29.02.2020 и 16.03.2020

Централниот регистер ги објави роковите за поднесување на годишните сметки за 2019 та година на нивните шалтери и по електронски пат.

пишува:

Angel Face

Автор

23.02.2020

Notebook and Fountain Pen

категории

Централен регистер: Поднесување на годишни пресметки до 29.02.2020 и 16.03.2020

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

Централен Регистер: Рокови за поднесување на годишни пресметки
Централен Регистер: Рокови за поднесување на годишни пресметки

СКОПЈЕ - Централниот регистер на Република Северна Македонија ги информира сите обврзници за поднесување на годишни сметки дека ќе врши прием на годишни сметки и финансиски извештаи за 2019 година, во деновите 27.02.2020 (четврток), 28.02.2020(петок) и 29.02.2020 (сабота), како и на 16.03.2020 (понеделник) година од 08:00 до 20:00 часот.


Микро и мали субјекти  кои нема да достават годишна сметка во хартиена форма во законскиот рок, ќе имаат можност годишната сметка, согласно Законот за трговски друштва да ја поднесат во електронска форма до 16.03.2020 година.


Централниот регистар овозможува прием на годишните сметки во хартиена форма за 2019 година за правните субјекти и во следните градови во кои нема свои канцеларии:


  • Кратово - во објектот на Општина Кратово

  • Демир Хисар - во објектот на Општина Демир Хисар

  • Крушево - во објектот на Уни банка


Приемот во овие градови наместо во 20.00 часот ќе биде до 16 часот.


Воедно, Централниот регистер ги известува самостојните вршители на дејност, билансот на приходи и расходи да се достави согласно новиот Правилник за формата и содржината на деловните книги, начинот на нивното водење и искажувањето на финансискиот резултат на даночните обврзници што вршат самостојна дејност (Сл.весник на РСМ бр.21/20) .
 

Повеќе за сметководство и финансии има на форумот за сметководство.
0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page