top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

MSD365BC.png

Translation on Macedonian Language for Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

MSD365BC.png

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

информација

press release

МК локализација

Онлајн конвертор: Шест комбинации на конверзија на текст од MK фонт/латиница во кирилица и обратно

Логин Системи изработи и постави за користење Онлајн конвертор за текст од МК фонт или латиница во кириличен текст.

пишува:

Angel Face

Автор

11.10.2020

Notebook and Fountain Pen

категории

Онлајн конвертор: Шест комбинации на конверзија на текст од MK фонт/латиница во кирилица и обратно

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

Новост е: Карактеристики на продуктивност во веб-клиентот (2023 release wave 2)

Business Central: Интегрирано работење со Microsoft Outlook, Excel, and Teams

Бесплатна пресметка на плата за 2024 година, вклучува минат труд (стаж) и месечен ангажман

Microsoft го сертифицира македонскиот превод на Логин Системи за Dynamics 365 Business Central

Новини во управувањето со складишта (Business Central 2023 release wave 2)

Ново: мобилната апликација на Business Central со сосема нови можности за скенирање на баркодови

Herbelin користи податоци собрани од Business Central за да испорача часовници од светска класа

Македонски јазик за најновиот Microsoft Dynamics 365 Business Central 2023 wave 2

Новина за Пејпал: онлајн курс со самостојно темпо - бесплатен за првите пријавени

Од контакт до сметководство: RECARO Gaming со Business Central ракува лесно со податоците

MakasIT.gif

СКОПЈЕ, 11.10.2020 --- Логин Системи, софтверски провајдер на сметководствени и деловни решенија со Microsoft Dynamics 365 Business Central, објавува дека изработи и постави за користење Онлајн конвертор за текст од МК фонт или латиница во кириличен текст. Со конверторот се можни и обратните операции - од кирилица во латиница.


Со онлајн конверторот се можни 6 различни комбинации и тоа три за конвертирање во кириличен текст со системска поддршка и три од кириличен текст во латиничен текст.


Конверзија од латиница во кирилица


Ф -> К. Од македонски фонт во кирилица

Л -> К. Од одомаќена латиница во кирилица

Л2 -> К. Од официјална латиница во кирилица


Конверзија од кирилица во латиница


К -> Ф. Од кирилица во македонски фонт

К -> Л. Од кирилица во одомаќена латиница

К -> Л2. Од кирилица во официјална латиница.


Овие опции на конверторот може да се користат на страницата со адреса www.loginsystems.biz/konvertor.Мотивацијата за создавање на онлајн конверторот е во фактот што постои потреба од конверзија на текстови од латиница во кирилица и обратно.


„... Мислев дека оваа алатка (н.з. ЛС КонвертМак изработена во 1998 година) ќе се користи пар години. Не повеќе. Ни на сон не сум помислил дека и денес, после 20 години, има корисници што го преземаат овој ‘програм’ од нашиот сајт и дури бараат верзија или упатство за Office 365.“ напиша на фејсбук страната на Венко Глигоров за време на пробната фаза од онлајн конверторот.


„Тоа некако ме иницираше и се мотивирав да направам онлајн (веб) конвертор за текст од латиница или кириличен фонт во текст со кирилична, македонска, поддршка. Како бонус, ставив и обратна опција, од кирилица во латиница.“


Фејсбук статус на страната на Венко ГлигоровОнлајн конверторот е бесплатен и е претежно наменет за оние кои не користат Microsoft Word или конвертираат текст на мобилен уред. За документи и подолги текстови пропратени со графика и табели, на корисниците им е овозможен ЛС КонвертМак за Microsoft Word. Со воведувањето на онлајн конверторот се покриваат сите области - Microsoft Word и nonWord.LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page