top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

видео

MSDyn365

технологија microsoft

HP користи вештачка интелигенција за да го трансформира своето искуство за поддршка на клиентите

HP Inc. обработува повеќе од 600 милиони контакти за техничка поддршка секоја година.

пишува:

Angel Face

логин системи

27.01.2022

Notebook and Fountain Pen

категории

HP користи вештачка интелигенција за да го трансформира своето искуство за поддршка на клиентите

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

HP Inc. обработува повеќе од 600 милиони контакти за техничка поддршка секоја година, а компанијата се стреми секој од нив да биде задоволувачко искуство за клиентите.


За да ја подобри испораката на поддршка и за самопослужување и за контакт центарот, HP изгради виртуелен агент користејќи го Microsoft Dynamics 365 AI решението за услуги на клиентите. Клиентите сега можат да комуницираат во разговор со асистентот за да ги решат вообичаените проблеми, персоналот за поддршка го користи решението за вештачка интелигенција на Microsoft за моментален пристап до мноштво информации за решавање проблеми, а компанијата добива подлабок увид во вообичаените проблеми со клиентите.


Ова видео објаснува што направиле и како обезбедуваат задоволувачко искуство за своите клиенти.


Видео: HP користи вештачка интелигенција за да го трансформира своето искуство за поддршка на клиентите


HP Inc. е еден од најголемите глобални производители на компјутери и печатачи, а неговите контакт центри за поддршка на корисници работат со повеќе од 600 милиони контакти годишно. Секој контакт нуди можност да се влијае врз иднината на клиентот со брендот. „Услугата за клиенти е голем двигател на лојалноста“, вели Даниел Мартинез, директор за решенија за поддршка на HP Inc. „Ако можеме да обезбедиме добро искуство на клиентите, тоа ќе доведе до понатамошен бизнис за HP“.

Со контролната табла на системот, можеме да погледнеме на едно место за да разбереме повеќе за директните повратни информации од клиентите, да ги видиме клучните метрики околу тоа како функционира системот и дали тој ги решава проблемите на клиентите или не. - Лашел Портер-Аинер: Раководител на дигитална поддршка и контакт центри, HP Inc.

Дознајте повеќе за HP Inc. на Twitter, Facebook, и LinkedIn.


Извор: Microsoft


#MSDyn365 #AI


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page