top of page

Актуелни објави

MSD365BC.png

1

Влада на РСМ: Фактурите во електронска форма, уредба со сила на закон во вонредна состојба

Владата на РСМ донесе Уредба со законска сила за примена на законот за ДДВ и се однесува на електронските фактури.

пишува:

Angel Face

Автор

30.05.2020

Notebook and Fountain Pen

категории

Влада на РСМ: Фактурите во електронска форма, уредба со сила на закон во вонредна состојба

300x250_Banner dyn365bc.jpg

Најнови објави

|

MakasIT.gif

СКОПЈЕ --- Владата на Република Северна Македонија на својата седница од 27.03.2020 донесе Уредба со законска сила за примена на законот за данокот на додадена вредност за време на вонредна состојба. Уредбата ќе се применува за време на траење на вонредната состојба доколку со оваа уредба со законска сила не е поинаку уредено. (Извор: Влада на РСМ)


За формата на издавање и пренос на фактурите за време на траење на вонредната состојба се применуваат одредбите од оваа уредба со законска сила. Уредбата може да се преземе на линкот Уредби поврзани со коронавирусот.

ERP решението Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central што го имплементира Логин Системи е компатибилно со оваа уредба на Владата.


Корисни линкови
0 comments

Comments


LSFacebookWider.png
LSMessengerTransparent.png
LSWhatsAppTransparent.png
LSeMailTransparent.png
LSTwitter.png
LSLinkedInTransparent.png

Поврзани производи и услуги

Product LS

Сметководство

 Прегледај го форумот за сметководство и финансии и учествувај во дискусиите на фелата.

Програм за плата

Ако сте поголема организација, модулот за пресметка на плата е интегрален дел на Dynamics NAV / 365 Business Central.

bottom of page