top of page

Планирање на набавки

Планирање на набавките

#НапреденПакет

Планирање на набавките

Планирај го потребното количество на суровини и материјали врз основа на побарувачката на готов производ поддржано од функционалноста за распоред на главното производство и планирање на набавката на суровините и материјалите.

 

Основното планирање на набавките вклучува:

  • Автоматско креирање на налози за производство и набавни порачки

  • Акциски пораки за брзо и лесно балансирање на понудата и побарувачката

  • Поддршка за колективно и поединечно планирање на суровините и материјалите

  • Сетирање на артиклите со сопствена политика за повторно нарачување, вклучувајќи ја информацијата дали се од сопствено производство или се купуваат од трета страна.

 

Подесување на податоци на артиклот за планирање

Подесување на податоци на артиклот за планирање

Повеќе инфо:
Link

Најчесто поставувани прашања за ERP и Dynamics NAV има на линкот https://goo.gl/u3yxfa.

Сподели информација

Блог објави

Дискусија - форум

Калкулатор за бруто и нето плата за 2024 година, со сите придонеси, стаж и работен ангажман во месец (3252)

УЈП: Бруто плата за 2024 - најниска и највисока основица за пресметка на придонеси (30)

Даночно намалување (лично ослободување) за плати за 2024 година (103)

Грешка во потпишување на ДДВ пријава на сајтот на УЈП - java.lang.reflect.invocationtargetexception (313)

Бруто плата за 2023 - Најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (284)

УЈП: Пресметка на плата за 2023 година - нова верзија на клиентскиот софтвер и ново даночно ослободување (587)

ФВ Консалтинг: Минимален и максимален регрес за годишен одмор за 2022 година (К-15) (4110)

УЈП: Бруто плата 2022 - најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (148)

Придонеси за плата и даночно ослободување за 2022 година (297)

Како-да: Пресметка и плаќање на кирија од фирма на сопственик – физичко лице преку УЈП (183)

Планирање на набавки
Функционалности за планирање на набавки
Планирање на набавките
Планирање на набавките
Предвидување на побарувачката
Предвидување на побарувачката
Предвидување на продажбата и залихите
Предвидување на продажбата и залихите

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page