top of page

Сервис

Понуди и обезбеди грижа каква што заслужуваат твоите корисници

Сервисни договори

#НапреденПакет

Сервисни договори

Постави договор за одреден купувач во однос на нивото на сервисни услуги кои треба да бидат испрачани.

Со овој модул можеш да:

 • Зачуваш информации за историјатот на договорот, продолжување на договорот и урнеци за договори
   

 • Ракувај со податоци за гаранцијата на сервисните артикли или резервните делови.
   

 • Забележи ги деталите за нивото на сервисна услуга, за времето на одговор, нивото на попуст, како и сервисната историја на секој договор, вклучувајќи ги искористените сервисни артикли, резервни делови и работни часови.
   

 • Мериш профитабилност на секој договор
   

 • Генерираш понуди по основ на сервисен договор

Се препорачува да ги користиш модулите за Ракување со сервисни порачки и сервисни артикли.

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација

Блог објави

Дискусија - форум

Како-да: Изработка на завршна пресметка за финансиската година во Business Central (775)

Калкулатор за бруто и нето плата за 2024 година, со сите придонеси, стаж и работен ангажман во месец (3613)

УЈП: Бруто плата за 2024 - најниска и највисока основица за пресметка на придонеси (42)

Даночно намалување (лично ослободување) за плати за 2024 година (103)

Грешка во потпишување на ДДВ пријава на сајтот на УЈП - java.lang.reflect.invocationtargetexception (494)

Бруто плата за 2023 - Најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (302)

УЈП: Пресметка на плата за 2023 година - нова верзија на клиентскиот софтвер и ново даночно ослободување (605)

ФВ Консалтинг: Минимален и максимален регрес за годишен одмор за 2022 година (К-15) (4185)

УЈП: Бруто плата 2022 - најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (151)

Придонеси за плата и даночно ослободување за 2022 година (306)

Сервис
Функционалности за водење на сервис
Планирање и испорака
Планирање и испорака
Сервисен ценовник
Сервисен ценовник
Сервисни договори
Сервисни договори
Сервисни артикли
Сервисни артикли
Сервисни порачки
Сервисни порачки

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page