top of page

Основи на производство

Целосно производство со налози, составници и рути

Налози за производство

#НапреденПакет

Налози за производство

Креирај, управувај и искнижи производство

Креирај и управувај со налогот за производство и искнижи потрошувачка и излез на производ од производствената порачка. Откако ќе креираш налог за производство, можеш да ја пресметаш потребната нето количина на суровини и материјали врз основа на налогот.

Модулот за Налог за производство вклучува и алатка за рачно планирање на нарачките како алтернатива на автоматското планирање. Прозорецот за планирање на нарачки обезбедува видливост и алатки кои се потребни за рачно планирање на побарувачката директно од продажните линии и потоа директно да се создадат различни видови на набавни порачки.

Изглед на налог за производство

Изглед на налог за производство

Повеќе инфо:
Link

Најчесто поставувани прашања за ERP и Dynamics NAV има на линкот https://goo.gl/u3yxfa.

Сподели информација

Блог објави

Дискусија - форум

Калкулатор за бруто и нето плата за 2024 година, со сите придонеси, стаж и работен ангажман во месец (3252)

УЈП: Бруто плата за 2024 - најниска и највисока основица за пресметка на придонеси (30)

Даночно намалување (лично ослободување) за плати за 2024 година (103)

Грешка во потпишување на ДДВ пријава на сајтот на УЈП - java.lang.reflect.invocationtargetexception (313)

Бруто плата за 2023 - Најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (284)

УЈП: Пресметка на плата за 2023 година - нова верзија на клиентскиот софтвер и ново даночно ослободување (587)

ФВ Консалтинг: Минимален и максимален регрес за годишен одмор за 2022 година (К-15) (4110)

УЈП: Бруто плата 2022 - најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (148)

Придонеси за плата и даночно ослободување за 2022 година (297)

Како-да: Пресметка и плаќање на кирија од фирма на сопственик – физичко лице преку УЈП (183)

Основи на производство
Функционалности за основите на производството
Составница за производство
Составница за производство
Налози за производство
Налози за производство

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page