top of page

Менаџмент на документи

Дополни го сметководствениот и деловниот систем со скенирани или атачирани документи

Оптичко препознавање на знаци (OCR)

#СтандарденПакет

Оптичко препознавање на знаци (OCR)

Малку напредно за наши услови, но добро е да се знае дека го има

OCR интеграцијата ти овозможува извлекување на неструктурирани PDF документи, линии од фактура, скенирани фактури или кредитни одобренија во структурирани податоци, овозможувајќи понтамошна автоматска обработка слична на електронските документи. Додај го правилото “текст на конто” како автоматско зададено правило за конто за одреден добавувач.

 

Надвор од стандардните рамки, Lexmark Invoice Capture Service за Microsoft Dynamics NAV е подржан, но архитектурата, исто така дозволува користење на разлини OCR услуги или надворешен софтвер (потребно е прилагодување). Интеграцијата со Lexmark Invoice Capture Service ти овозможува извлекување на заглавија или целосни инфромации.

 

Документите можат директно да бидат проследувани до OCR услугите со користење на електронски пораки. За да можеш да користиш Lexmark Invoice Capture Service за Microsoft Dynamics NAV, мора да отвориш сметка во Lexmark Invoice Capture Service и бесплатните артикли и податоци ќе ти бидат достапни.

 

Дојдовните документи можеш да ги испратиш или да ги примиш од OCR рачно или автоматски со користење на функционалноста “ред на чекање”.

 

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација

Блог објави

Дискусија - форум

Како-да: Изработка на завршна пресметка за финансиската година во Business Central (777)

Калкулатор за бруто и нето плата за 2024 година, со сите придонеси, стаж и работен ангажман во месец (3656)

УЈП: Бруто плата за 2024 - најниска и највисока основица за пресметка на придонеси (49)

Даночно намалување (лично ослободување) за плати за 2024 година (103)

Грешка во потпишување на ДДВ пријава на сајтот на УЈП - java.lang.reflect.invocationtargetexception (568)

Бруто плата за 2023 - Најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (302)

УЈП: Пресметка на плата за 2023 година - нова верзија на клиентскиот софтвер и ново даночно ослободување (605)

ФВ Консалтинг: Минимален и максимален регрес за годишен одмор за 2022 година (К-15) (4242)

УЈП: Бруто плата 2022 - најниска и највисока основица за пресметување на придонеси (151)

Придонеси за плата и даночно ослободување за 2022 година (307)

Менаџмент на документи
Функционалности со дојдовни документи
Дојдовни документи
Дојдовни документи
Оптичко препознавање на знаци (OCR)
Оптичко препознавање на знаци (OCR)
Работен тек на дојдовен документ
Работен тек на дојдовен документ

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page