Accounting Documents
902
Синтетска сметка

Сопствени акции и удели

На сметката 902 - Сопствени акции и удели, се евидентира износот на откупени сопствени акции или удели во согласност со Законот за трговските друштва или друг пропис, кој претставува одбитна ставка од основната главнина на друштвото.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan