Accounting Documents
701
Синтетска сметка

Набавна вредност на продадени добра (стоки)

На сметката 701 - Набавна вредност на продадени добра (стоки), се евидентира вредноста на продадените стоки по трошоци на набавка.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan