top of page
LSLogoTransparentWOSlogan

Бизнис дискусија на избрана група

Платежни услуги PayPal и ост.

Public·79 members

Успешно креиран бизнис paypal со дебитна картичка од НЛБ

Здраво дечки, денес успешно креирав и

остварив трансакција на мојот бизнис пејпал профил.

Без да должам, еве ја постапката:

-Креирајте обичен профил (paypal за потрошувачи ((( ЗНАМ ДЕКА ОВА ЗВУЧИ ЗБУНУВАЧКИ, трпение....))) линкот можете да го најдете овде: https://www.loginsystems.biz/forum/platezhni-sistemi-paypal/kako-da-kreiranje-na-smetka-vo-paypal-za-kupuvanje

-Следен чекор е во полето за националност да изберете албанско или бугарско (препорачувам албанско бидејки тоа за мене функционира во моментов), внесете ја вашата адреса, мобилен етц...

-Следен чекор е од кога ке го креирате овој обичен профил да поврзете картичка, да го верификувате мејлот етц.....

Потоа одјавете се и обидете се пофторно да креирате НОВ профил но овој пат одберете бизнис профил.

Внесете го ИСТИОТ мејл што го користевте за вашиот обичен профил и одберете ја опцијата за апгрејд на веќе постоечкиот профил во бизнис профил.

Со среќа!

907 Views
Admin (LS)
Admin (LS)
Dec 15, 2020

@Andrea Milosevski

Подесување на копчиња за наплата од веб сајт има на линкот https://www.paypal.com/buttons/. Како што може да се види од сликата, постојат различни копчиња што може да се употребат.

За да може успешно да се имплементира наплатата на сајтот, потребно е да се има валидна Пејпал бизнис сметка. На форумот тука има примери со НЛБ банка и Стопанска банка како успешни имплементации.

Чекори за инсталирање на бизнис сметка во Пејпал со македонски картички има на постот Како-да: Проверка дали е до картичката, до банката или до акаунтот Пејпал (заедно со земјата).

Мастер картичките не работат со бизнис пејпал, туку само за плаќање. Ви останува опцијата за VISA картичка и тоа во сите комбинации: дебитна, кредитна и на физичко лице или на правно лице.

Ако ви е потребна услуга 1 на 1, може да закажете онлајн средба на www.loginsystems.biz/book-paypal.

Members

bottom of page