top of page
LSLogoTransparentWOSlogan

Бизнис дискусија на избрана група

Платежни услуги PayPal и ост.

Public·79 members

Успешна имплементација на бизнис Paypal

По неколку неуспешни обиди конечно мојот бизнис пејпал акаунт е активен! Следејќи ги инструкциите од линкот https://www.loginsystems.biz/forum/platezhni-uslugi-paypal-i-ost/soveti-za-otvoranje-biznis-smetka-pejpal-za-onlajn-naplata-na-proizvodi-i-uslugi-vo-makedonija креирав успешен бизнис акаунт на пејпал со виза картичка од Комерцијална банка. Како што пишува и во инструкциите од линкот, креиравме нов емаил, нова картичка, го сменивме името на компанијата од ДОО во ЛТД, користевме нов браузер (мајкрософт еџ).

Накратко чекори кои ги направив:

- Креирав нов персонален акаунт

- Избрав земја Албанија ( МНОГУ ВАЖНО!! При креирање на акаунтот во URL да стои paypal.com/al а не paypal.com/mk ), а притоа внесив град, поштенски број, телефонски број, улица на живеење ОД МАКЕДОНИЈА.

- Веќе креираниот персонален акаунт го префрлив во бизнис акаунт

- Ја внесив и картичката од комерцијална банка, го потврдив кодот кој ми стигна од мобилната апликација од банката, со што ја активирав картичката.

- Извршив 2 пробни тестирања, и двете беа успешни.

Тоа е отприлика моето искуство со Пејпал. Следете ги инструкциите и чекорите од линкот погоре и ќе креирате пејпал бизнис акаунт во 30 минути. Со среќа!

1020 Views
Marina Zdraveska
Oct 22, 2022

Здраво,

Ме интересира дали бизнис акаунт на PayPal. може да отвори само регистрирана фирма или може и индивидуалци кои работат online без регистрирана фирма. Доколу може какви податоци се внесуваат при креирањето на бизнис акаунтот?

Members

bottom of page