Accounting Documents
892
Синтетска сметка

Дивиденди или удел во добивката и друго

На сметката 892 - Дивиденди или удел во добивката и друго, се евидентира износот на распоредениот дел од нето добивка за дивиденди удел во добивката и за други неспомнати намени.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan