Accounting Documents
477
Синтетска сметка

Нереализирани загуби (расходи) од финансиски средства

На сметката 477 - Нереализирани загуби (расходи) од финансиски средства, се евидентира вредносното усогласување (обезвреднување) на харти­ите од вредност кои се чуваат за тргување.На сметката 479 -Останати финансиски расходи, се евидентираат расходите кои не се евидентирани на сметките од групата 47.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan