Accounting Documents
462
Синтетска сметка

Загуби врз основа на продажба на учество во капитал и хартии од вредност

На сметката 462 - Загуби врз основа на продажба на учество во капитал и хартии од вредност се евидентира загубата, ако учеството во капиталот и хартиите од вредност се продададат по пониска вредност од сметководствената вредност.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan