Accounting Documents
416
Синтетска сметка

Трошоци за истражување и развој

На сметката 416 - Трошоци за истражување и развој, се евидентираат трошоци за активности за стекнување нови знаења, трошоци за истражување алтернативи на материјали, уреди, добра, системи и трошоци на развој кои не се признаваат како нематеријално средство согласност со МСС 38 и оддел 18 на меѓународниот стандард за финансиско известување за мали и средни субјекти.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan