Accounting Documents
400
Синтетска сметка

Трошоци за суровини и материјали (за производство)

На сметката 400 - Трошоци за суровини и материјали (за производство), се искажува вредноста на потрошените основни материјали, полупроизводи за вградување, помошни материјали, потрошениот материјал за чистење и одржување, останати директни и општи трошоци на погонот и на услужната единица.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan