Accounting Documents
310
Синтетска сметка

Суровини и материјали на залиха

На сметката 310 - Суровини и материјали на залиха, се евидентираат залихите на суровините, на основниот и помошниот материјал, на горивата и мазивата, на канцеларискиот материјал, залихите на материјал врз основа на поврзано производство, залихите на материјалот за амбалажа, залихите на храна и пијалок и др. (во угостителството и хотелиерството), залихите на отпаден и расходуван материјал, залихите на земјоделски материјал и друго.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan