Accounting Documents
291
Синтетска сметка

Пресметани трошоци за набавка на добра

На сметката 291 - Пресметани трошоци за набавка на добра се евидентираат зависните трошоци на набавката на добра (превоз, осигурување и слично), за кои во моментот на книжење на набавката не се фактурирани. По добивање на фактурата за стварните трошоци за набавката се задолжува оваа сметка во корист на соодветната сметка за обврски.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan