Accounting Documents
191
Синтетска сметка

Однапред платени зависни трошоци за набавка

На сметката 191 - Однапред платени зависни трошоци за набавка, се евидентира износот на платените трошоци врз основа на набавка на суровини, материјали, резервни делови, ситен инвентар и стоки кои не се евидентирани на сметките од групата 30 и група 65.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan