Accounting Documents
126
Синтетска сметка

Спорни и сомнителни побарувања

На сметката 126 - Спорни и сомнителни побарувања, се евидентираат побарувањата спрема називот на сметката, како што се: побарувања од купувачи во предстечајна постапка, побарувања од купувачи во стечајна постапка, побарувања од купувачи во ликвидација, отпишаните побарувања од купувачите поради застареност и друго.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan