Accounting Documents
105
Синтетска сметка

Парични средства во благајна во странска валута

На сметката 105 - Парични средства во благајна во странска валута, се евидентира состојбата, уплатите и исплатите на ефективни странски парични средства за службени патувања во странство, за трошоци поврзани со транспортот на стоката во странство, за менувачки работи и слично.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan