Accounting Documents
050
Синтетска сметка

Одложени даночни средства

На сметката 050 - Одложени даночни средства се евидентира износот на данокот на добивка кој може да се поврати во наредните периоди врз основа на привремени одбитни разлики, неискористени даночни загуби или пренесени неискористени даночни кредити.

color_logo_transparent_2x.png

Формирана во 1991, Логин Системи е македонска компанија за креирање и одржување на ЕРП деловни решенија (ERP solutions) базирани на индустрискиот стандард Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central.

Од своето постоење до денес, Логин Системи е секогаш лидер во областа што ја работи. 

Сподели:
LSLogoTransparentWOSlogan