top of page

Известување

Широка лепеза на опции за извештаи и известување

Подесување на податоци за извештаи

#СтандарденПакет

Подесување на податоци за извештаи

Избери податоци кои може да ти користат на друго место

Воведена е нова функција наречена Поставување на податоци за извештаи којa ти овозможува едноставно креирање на поставки (сетови) за податоци за извештаи, без да имаш добро познавање на SQL.

 • Постоечките листи на страници можат да се искористат како база на податоци
   

 • Постоечките барања (query)  можат да се искористат како база на податоци
   

 • Oвозможува на корисникот да одбере полиња од базата на податоци кои сака да ги искористи во поставувањето
   

 • Овозможува на корисниците да поставуваат филтери на податоците кои се појавуваат во сетовите за податоци
   

 • Не е потребно познавање на SQL за креирање на сетови за податоци

 

Повеќе инфо:
Link

Сподели информација
Известување
Функционалности за известување и подготвување на извештаи
Извештаи во Microsoft Word
Извештаи во Microsoft Word
Време на креирање извештаи
Време на креирање извештаи
Подесување на податоци за извештаи
Подесување на податоци за извештаи
Jet Reports Express за Dynamics NAV
Jet Reports Express за Dynamics NAV

Напомена: Можни се мали отстапувања на описите од самата верзија на Dynamics NAV / 365 Business Central. 

Microsoft Dynamics NAV / 365 Business Central е најпопуларниот ERP за мали и средни фирми во светот - 100.000 организации работат со Business Central. 

Избери некоја од категориите ...

bottom of page